חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קיבלתם אבחון מאוחר? כנראה שחוויתם רשלנות רפואית!

תוכן עניינים

המטרה של הליכים רפואיים היא לספק את הפתרון הרפואי הטוב ביותר עבור המטופל. האידיאל יהיה להחזיר את המטופל למצבו הבריאותי הקודם, אך אם הדבר לא ניתן – הטיפול ינסה להתמקד בשיפור איכות החיים שלו. הליך רפואי תמיד יהיה שונה בין מטופל למטופל, אך הוא כולל שלבים מסוימים דומים.

במקרים מסוימים, נופל פגם באחד השלבים בהליך הרפואי והמטופל, שאמור לקבל סיוע, מוצא את עצמו ניזוק. בשלבים הראשונים, אבחון מאוחר יכול להיחשב לרשלנות רפואית, מה שיאפשר לכם להגיש תביעת פיצויים.

 

מהו אבחון מאוחר?

עולם הרפואה כולל תחומים שונים, עקב המורכבות של גוף האדם. ישנן מחלות שונות ותופעות שונות, הפוגעות במערכות ובאיברים שונים. לא משנה אם תופעה מסוימת שאתם חווים פוגעת במערכת כזו או אחרת, ההליך הרפואי שתעברו כדי לפתור את התופעות הרפואיות השונות מהן אתם סובלים צפוי להיות זהה. אחד השלבים המשמעותיים ביותר בו הוא שלב האבחון.

בשלב זה, הגורם המטפל, בדרך כלל הרופא, קובע מהי למעשה המחלה, הפציעה או התופעה הרפואית ממנה אתם סובלים. האבחון קריטי להמשך הטיפול. אבחון מאוחר הוא מצב בו אותה פציעה, מחלה או תופעה רפואית מאובחנת לא בזמן. הגוף שלכם סובל מאותו תרחיש רפואי, כפי שניתן להבין מהופעת סימנים ותסמינים שונים, אך הגורם המטפל מאחר באבחון. קראו על כף עוד באתר https://www.df-law.co.il.

 

מדוע מדובר ברשלנות רפואית?

ישנן כמה סיבות מדוע אבחון מאוחר עשוי להיחשב לרשלנות רפואית. החוק קובע שרשלנות רפואית היא כל נזק משמעותי שנגרם למטופל כתוצאה מפעולה רשלנית של הגורם המטפל. הפעולה תיחשב לרשלנית אם הרופא לא הקפיד על כללי בטיחות שונים ונורמות מסוימות הנהוגות במקצוע שלו.

אבחון מאוחר יכול להסב נזק משמעותי למטופל במספר דרכים. אם המחלה אובחנה מאוחר מדי, ייתכן שטיפול מסוים, שהיה יכול לעזור בעבר, כבר לא יעזור יותר, מכיוון שהמחלה כבר בשלבים מתקדמים. מחלה מסוימת, שמצבה היה הפיך בסבירות גבוהה, יכולה להחמיר ולהיות בסבירות נמוכה להבראה. כמו כן, ייתכן שתופעות מסוימות של המחלה יגרמו לנזק קבוע למטופל, מה שהיה יכול להימנע אם האבחון היה קורה בזמן.

 

דוגמאות לאבחונים מאוחרים

ישנן כמה דוגמאות לאבחונים מאוחרים שעשויים להיחשב לרשלנות רפואית. למשל, קריאה לא נכונה של תוצאות בדיקות יכולה להוביל לאבחון מאוחר. כמו כן, שליחה של המטופל לבדיקות לא רלוונטיות עשויה להיחשב במקרים מסוימים לאבחון מאוחר. התעלמות של הרופא מתסמינים מסוימים שמעידים על מצב רפואי כלשהו יכול לגרום גם כן לאבחון מאוחר כתוצאה מרשלנות.

 

האם כל אבחון מאוחר הוא רשלנות רפואית?

התשובה לשאלה הזאת היא לא. ישנם מקרים בהם הרופא יאבחן את המטופל מאוחר, אך הוא לא יעשה את זה כתוצאה מרשלנות. אם הוא ביצע את כל הבדיקות המחייבות ונהג לפי הכללים והנורמות, לא יהיה מדובר ברשלנות רפואית.

רשלנות רפואית

מאמרים נוספים

רשלנות רפואית בצבא
עורך דין רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בצבא – למי פונים?

בתקופה האחרונה חלה עלייה משמעותית בהתעניינות שנוגעת לרשלנות רפואית בצבא. עובדה זו הובילה אותנו להוציא מספר מדריכים מקיפים בנושא, שיעלו את המודעות ויאפשרו לחיילים בעבר

קרא עוד »