כידוע, צו הגנה ניתן על ידי בית משפט במצב שבו אדם טוען כי הוא צריך הגנה מפני גורם אחר (אחד מבני המשפחה) שנוהג כלפיו באלימות. צו הגנה מתקבל במקרים בהם אדם נהג באופנים הבאים:
- כאשר נהג באלימות פיזית או מילולית כלפי בני המשפחה שלו
- כאשר ביצע עבירות מין כלפי אחד או יותר מבני המשפחה
- כאשר הוא גרם לכליאת שווא של אחד מבני המשפחה
- כאשר ניתן לראות בבירור כי ההתנהגות שלו מהווה סכנה לבני המשפחה שלו
פרטים אודות הקשר בין צו הגנה לגירושין
לצערנו, לעיתים, יש זוגות לקראת הליך גירושין בעקבות אלימות במשפחה. במצב שכזה, אחד מבני הזוג עשוי לגשת לבית משפט השלום או לבית הדין הרבני ולהגיש בקשה לצו הגנה כדי להגן על עצמו מפני הצד הפוגע.
בית המשפט לא ממהר לאשר צו הגנה במקרה של גירושין
במידה ואתם בהליך גירושין או לאחריו, דעו כי במצבים שבהם יש מתח בין שני הצדדים (הבעל והאישה) בית המשפט אינו ימהר לאשר את צו ההגנה. בתי המשפט יודעים כי לעיתים, זוגות גרושים מנצלים את ההזדמנות ליצור מניפולציות ולגרום ללחץ.
לכן, הם בודקים כל עניין לגופו, הם בודקים זאת לעומק ומעניקים את צו ההגנה אך ורק במקרים שהם רואים שישנה הוכחה ברורה כי נשקפת סכנה כלשהי לאחד הצדדים. הוכחה ברורה יכולה להיות מצב שבו אחד הצדדים הגיש תלונה במשטרה כלפי הצד השני.
המגבלות שמוטלות על מקבל צו הגנה בעת גירושין
בית המשפט יכול להחליט כי בזמן של מתן צו הגנה, נאסר על מקבל הצו להיכנס אל בית המשפחה או להתקרב לאזור. נאסר עליו להטריד את אחד מבני המשפחה, נאסר עליו לשאת נשק וגם נאסר עליו לפעול באופן כלשהו שמקשה על השימוש של מי מבני המשפחה בנכס.
לכמה זמן הצו תקף?
הצו תקף למשך שלושה חודשים מקסימום. ברגע שהתוקף של הצו פג, מתקיים דיון במהלכו בוחנים האם יש צורך להאריך את הצו או שאין צורך שכזה.
מה עוד צריך לדעת על צו הגנה בגירושין
חשוב לדעת כי צו הגנה שמתקבל בהליך גירושין הוא סעד זמני בעל עוצמה גבוהה. אפשר לעשות בו שימוש רק במקרים שבהם יש צורך להגן על אחד מבני הזוג מכיוון שהצד השני עשוי לפגוע בו. כפי שנכתב לעיל, בענייני צו הגנה גירושין, בית המשפט אינו מחליט בקלות דעת. בית המשפט דורש לרוב ראיות והוכחות לפני שהוא מתחיל בהליכים הדרושים.
אני בהליך גירושין ומעוניינת להגיש צו הגנה כלפי בן הזוג שלי, מה הסיכוי שהצו יתקבל?
אנחנו לא יודעים להגיד במדויק מה הסיכוי, כל מקרה לגופו. דעי כי לא בכל המקרים בית המשפט נותן את הצו, אנחנו ממליצים להתייעץ עם עו"ד בנושא.